Motiváció vizsgálat

Az utóbbi években a szervezetek egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek, tegyük hozzá joggal, munkatársaik motiválására. A külföldi tapasztalatok után a kevés hazai felmérés eredményei is azt mutatják, hogy a munkatársak megtartásában, jobb teljesítményre ösztönzésben az anyagi juttatásoknál is fontosabb szempontok játszhatnak szerepet; a közvetlen felettessel és munkatársakkal való kapcsolat minősége, a munkahelyi légkör, karrier lehetőség, és az egyéni-, szakmai fejlődési lehetőségek befolyásolhatják leginkább.

Dolgozói elégedettség vizsgálat

Elsősorban a munkahelyi légkörről, a szervezeti- és vezetési kultúra változásairól és a munkatársak általános közérzetéről és nagyon sok esetben a HR osztály működéséről ad visszajelzést.

Motiváció vizsgálat

Bár a "dolgozói elégedettség felmérés" sok fontos információt hozhat felszínre, mégis a szervezet általános "tettre-készségéről", az egyes munkatársak motiváltságáról vagy éppen annak hiányáról keveset vagy semmit nem mond.
Amennyiben az Ügyfél szervezet, vagy a vizsgált osztály, csoport valamennyi munkatársával felvesszük a CAPTain Analízis tesztet, szakértőink segítségével részletes elemzést tudunk készíteni a fenti szempontok szerint is. Az elemzés alapján, az Ügyféllel együttműködve javaslatot készítünk, hogy a motiváció mely összetevőit érdemes fejleszteni a jövőben.