Fejlesztés

Képzéstámogatás

A személyzetfejlesztés az utóbbi évtizedekben egyre növekvő hangsúlyt kap és az egyik legfontosabb stratégiai terület lett az emberi erőforrás gazdálkodás területén belül. Több kutatás is bizonyítja, hogy közvetlenül befolyásolja a szervezetek versenyképességét.
Mivel költséges és időigényes ráfordításról van szó (mind a külső mind a belső képzéseknél), különösen fontos, hogy

Eszközeinkkel, CAPTain Analízis, CAPTain Szubjektív és a CAPTain 360 alkalmazásával és a képzés támogatására kifejlesztett módszertanainkkal segítünk:

Igény esetén munkatársaink több éves tapasztalata, kiterjedt kapcsolatrendszere alapján, partnerként közreműködünk a megfelelő képzési eszközök, trénerek ajánlásában, kiválasztásában is.
Természetesen partnerei vagyunk mindazoknak a képzési tanácsadóknak, intézményeknek is, akik szolgáltatásaik minőségét, hatékonyságát szeretnék közreműködésünkkel fejleszteni.

Karriertervezés

Egyre több szervezetnél ismerik fel, hogy a munkatársak megtartásában, motiválásában szükség van a karriertervezésre. Ha különálló modulként nem képesek megszervezni, akkor legalább a teljesítmény értékelés részeként érdemes a szervezet valamennyi munkatársára vonatkozóan megvalósítani.
Eszközeink, CAPTain Analízis, CAPTain Szubjektív segítségével objektív információt, az ezekre épülő karrier tervezési interjúval pedig bármely vezetési szinten elsajátítható módszertant biztosítunk ehhez.