Kompetencia elemzés

A hagyományos munkakör-értékelés mellett, kiegészítésképpen vagy annak alternatívájaként a Captain kompetencia elemzés segítségével bármely munkakörben könnyen kialakítható a megfelelő munkaköri profil.
Az adott munkakörben a kulcskompetenciák meghatározását a Munkakör-elemző rendszer, egy automatikusan működő eszköz segíti. A nagyobb objektivitás érdekében a munkakört betöltő munkatárs, a felettese és egy a munkakört jól ismerő munkatárs, legtöbbször a személyzeti osztályról, értékelik a munkakört. Az értékelések eredményeképpen jön létre a munkaköri profil. A profil ellenőrzéseképpen a CAPTain Analízis teszttel letesztelhetjük a vizsgált munkakört betöltő munkatársa(ka)t és az eredmény(eke)t egy visszacsatoló interjún a tesztszemély(ekk)el közösen összevetjük.
A teljes folyamat a CAPTain Online tesztrendszerben, interneten keresztül is elvégezhető, az eredmények bekerülnek egy adatbázisba vagy a saját vállalati rendszerbe, ahonnan bármikor előhívhatóak, ha szükséges a kiválasztáskor, teljesítmény értékeléskor, karriertervezésnél, képzésnél.
Az elemzéseket általában a Captain tanácsadói az Ügyfél szakembereinek bevonásával együtt végzik el, ami egyúttal lehetővé teszi az Ügyfél számára a módszertan elsajátítását is. Így a későbbiekben az újabb munkakörök elemzését vagy változás esetén, a munkakör újraértékelését teljesen önállóan végezhetik el.
A kompetencia elemzést nyitott és, megfelelő létszám esetén, telepített tanfolyam keretében is oktatjuk. Lásd még Oktatás