Megmutatják, hogy a tesztalanynak milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfeleljen egy adott cég elvárásainak.
Ezen funkció segítségével grafikusan ábrázolható és adatbázisban rögzíthető a munkaköri követelmény profil.
A kiválasztásban, belső áthelyezésnél valamint a szervezeti átalakítás számos területén ez egy könnyen előhívható, reprodukálható és objektív viszonyítást biztosító eszköz  a helyes személyzeti döntések meghozatalához.
Bizonyos munkakörökben, ahol elég sokan dolgoznak hasonló feladatkörben (ilyen területek, pl. az értékesítési, tanácsadói) és így biztosítva van a teszt felvételnél a statisztikai sokaság, lehetőség van szignifikáns különbségek megállapítására a vállalat sikeres és kevésbé sikeres munkatársai között, pontosan meghatározhatók a munkaköri siker kritériumok.
Kisebb tesztcsoportot vizsgálva megállapítható egyebek mellett a csoport homogenitásának mértéke, és az, hogy a csoport tagjai mennyiben egészítik ki egymást.
A CAPTain Profilok minden típusú munkakörben sikerrel használhatóak: menedzserek és specialisták értékelésére éppúgy, mint egy üzemcsarnok dolgozói körében.
A CAPTain Profilok a személyzeti munka további területein nyújthatnak támogatást; a fentiek mellett leggyakrabban a munkakör értékelésben és kompetenciaelemzésnél használjuk.