CAPTain Online Tesztek >
Képesség tesztek >
Motivációs tesztek >
Értékelő/Fejlesztő Központ >
Munkakör-elemző >

Értékelő / Fejlesztő Központ (Assessment / Development Centre)

A jelenleg használatos legkomplexebb és legeredményesebb kiválasztási módszertan. Olyan csoportos kiválasztási módszer, mely lehetővé teszi, hogy több értékelő figyeljen meg és értékeljen több résztvevőt egy előre egyeztetett szempontrendszer alapján.
A Captain AC-ban a Megbízóval előzetesen egyeztetett követelmények alapján úgy állítjuk össze az egyéni és csoportos feladatokat, valamint a megoldandó teszteket és kérdőíveket, hogy ezek segítségével a résztvevő jelöltek személyisége, viselkedése, képességei, motivációja és a konkrét betöltendő munkakör szempontjából legfontosabb szakmai kompetenciák megnyilvánuljanak, és megismerhetők legyenek.
Általános elv, hogy minden vizsgált kompetenciát legalább két különböző módszertannal vagy feladatban lehessen mérni.
A strukturált és egyeztetett megfigyelési szempontok alapján szakértőink olyan pontozási rendszert alakítanak ki, mely lehetővé teszi, hogy bármely értékelő, kívánatos, hogy közöttük a Megbízó döntéshozói is helyet kapjanak, a résztvevők teljesítményét objektíven ítéljék meg és közülük a valóban legalkalmasabb kerüljön kiválasztásra.
Amennyiben a Megbízó igényli, nemcsak kialakítjuk a számára megfelelő Értékelő/Fejlesztő Központot, hanem annak üzemeltetésére munkatársait is kiképezzük, hogy a későbbiekben teljesen önállóan tudják használni.